Glasklara bilder

Att fotografera företagsporträtt är väldigt kul. Man får se arbetsplatser som man annars inte skulle se och träffa många olika typer av människor. Här är en bild från ett samarbete med webbyrån Uppson och företaget Glasklart. Vid detta tillfälle så satte vi upp en min portabla studio i ett konferensrum, kunden önskade vit bakgrund till deras hemsida och för att få bilderna lite mer levande så ljussatte vi med lite skugga på högersidan.

Fotografering av nyproduktion

Många uppdrag går ut på att fotografera nyproduktioner av villor, lägenheter och i detta fallet radhus. Det är lite extra kul när allt är nytt och ofta även stylat.
Det här häftiga designradhuset i Lindbacken är stylat av Magnolia Design & Inredning och säljs av Widerlöv & Co.

Här är några av bilderna men ännufler finns på Widerlövs hemsida

Lofoten

En underbar resa till Lofoten. 26 januari 2017 åkte ett gäng förväntansfulla fotografer till Lofoten för några dagar fyllda med inspiration och fotograferingar. Vi flög upp till Kiruna sedan bilade vi genom vackra landskap ner till Reine i Lofoten. På vägen hem gjorde vi även ett besök på Ishotellet. Vi hade en underbar resa, väldigt mycket dåligt väder men med underbara kollegor, duktig makeupartist, helt fantastiska modeller och sist men inte minst en härlig tjej som stod med varm mat till oss när vi kom tillbaka till stugorna så tog vi oss igenom fotograferingar även i storm och regn.
Här kommer några bilder från denna härliga once in a lifetime resan.

 

Hon som annordnade denna härliga resa heter Hélena Parmér tillsammans med gästföreläsaren Ernst-Henry. De vackra klänningarna kommer från SensibelM, Sminket är gjort av grymma Ida Greek, Make by Ida och sist men absolut inte minst, de extremt tappra modellerna heter Matilda, Jesper, Emilie och Anton.

Best of Houzz 2017

För några dagar sen fick jag ett mail som gjorde mig superglad!

“Hej Sbphoto, och stort grattis! Vi skriver till dig för att berätta att du har blivit framröstad av Houzz community som en vinnare av vår utmärkelse Best of Houzz 2017. Du har vunnit i fotokategorin, eftersom din portfolio innehåller några av de mest populära fotona på Houzz 2016″

Eftersom en stor del av det jag fotograferar är just interiörbilder till mäklare och byggföretag så betyder det lite extra för mig att just de bilderna uppmärksammas. “Det har aldrig varit så viktigt som nu, för designers och byggföretag, att anlita professionella fotografer för att låta dem berätta företagets historia och expertis genom bilder. En bild säger mer än 1000 ord”, skrev Marcus Hartwall i ett pressmeddelande från Houzz, jag kan inte annat än hålla med.
Här är några av bilderna som finns i min portfolio hos Houzz

Porträtt SM 2016

Jag är så glad över att ha kommit på andraplats i kategorin Kommersiell på Porträtt SM 2016.
Bilden är på duktiga Julia Eliasson som kör Racing i Renault Junior Cup.
Jag ställde även upp i fler kategorier de andra bilderna här under gick vidare till andra jureringen men nådde inte hela vägen fram till diplom.

JK Motorsport – Kommersiell – 80p och 2:a plats

Viola -Barn – 70p

Borderline – Fine art – 73p